Juustutegemine on niivõrd põnev ettevõtmine, et selle saladusi ja nippe lihtsalt peab jagama! Avatud talude päeval (fotomeenutused) oli tore näha, et nii palju huvilisi oli meie juurde kogunenud ja nii mõnigi teist tahtis teada, kuidas siis ikkagi tegelikult juustu tehakse ja mida piimast veel teha annab.
Selleks, et ka Eesti rahvas saaks teada, kuidas juustu päriselt tehakse ja mida tähendab käsitööjuust vs. tööstuslikult toodetud kraam, oleme kokku pannud lõbusa juustukoolituse.
Koolituse raames saab vastused küsimusele, mis on piim ja millest ta ikkagi koosneb, mida kõike piimast teha saab, milliseid erinevaid juuste on maailmas olemas, kuidas juustu traditsiooniliselt tehakse ja lõpuks seda ka praktiliselt järgi proovida ning ise oma käed juustuseks teha! Koolituselt saab igaüks kaasa viia enda käega kokkusõlmitud mozzarellapärja ja sellega koduste ees uhkustada!
Loomulikult ei puudu kohvi ja tee kõrvalt ka juustused suupistevaagnad ning mõnus kodune ricotta-toorjuustukook!
Järgmine koolitus on toimumas 02. detsembril 2018 Linnumetsa talus Mõnuste Juustukojas. Tule meile külla!
Anna enda tulekust teada info(ätt)juustukoda.ee ja kuna kohtade arv on piiratud, siis tasub kiirustada!
Kohtumiseni Linnumetsas!